Syksyn mietteitä

Perjantai 27.10.2017 klo 10:36 - Heli Haverinen

Taas on todella pitkä aika, kun blogia on tullut kirjoiteltua. Aika vain kuluu niin nopeasti. Mutta meillä on kuitenkin ajantasaiset facebook-sivut, joiden kautta ovat halukkaat päässeet seuraamaan  mitä meillä täällä hoitokodeissa tapahtuu sanoin ja kuvin. Lisäilin myös tänne meidän kotisivuille albumeihin joitakin tuoreita kuvia toiminnastamme.

Kesä meni sateisissa merkeissä, mutta kuitenkin kaikenlaista mukavaa pystyimme puuhailemaan. Saimme nauttia esim Kiteen superpesisjoukkueen virailusta, kuten myös venäläisen tanssi- ja lauluryhmän esityksestä, näin muutamia vierailijoita mainitakseni.

Pidimme keväällä omaistenpäivän kalasopan ja lettukestien merkeissä ja juhlan järjestelyissä oli mukana Kesälahden eläkeläiset, josta olemme todella kiitollisia. Yhteistyö on jatkunut edelleenkin heidän kanssaan virkistyshetkien merkeissä. Hetket ovat olleet oikein suosittuja ja ihanaa, kun heillä on ollut energiaa tuoda iloa meidänkin asukkaiden ulottuville.

Syksyn omaistenpäivää pidimme sadonkorjuujuhlan merkeissä, keittäjämme Kirsi kertoili  ravintoon ja ruokailuun liittyvistä asioista ja Anne Lindeberg-Piiroinen ilahduttu musisoinnilla.

Vanhusten viikolla kummiluokat esiintyivät kummankin talon asukkaille ja kummiluokat ovat tulossa ilahduttamaan meitä lähempänä joulua ja kenties silloin paistamme piparkakkuja. Meistä ja asukkaista on todella virkistävää ja antoisaa tämä yhteistyö koulun ja lasten kanssa.

Tulossa on myös asukkaiden kanssa itsenäisyyspäiväjuhla Suomi 100 teeman puitteissa juhlalounaineen ja saamme kuulla myös Kesälahden mieskuoron esitystä.

Tänä syksynä siun sote kilpailutti asukaspaikat. Kilpailutuksen piiriin kuuluu vain uudet asukkaat eli entiset asukkaat saavat olla täällä niinkuin ennenkin samoilla ehdoilla kuin tähänkin asti. Toivotaan vaan kovasti, että jatkossa saisimme helpommin uusia asukkaita, sillä tarvetta ja halukkuutta tuntuisi kuiten olevan.

Mutta oikein hyvää syksyn jatkoa, joulua jo odotellessa!

Kommentoi kirjoitusta.

Tervetuloa uusille kotisivuillemme

Torstai 30.3.2017 - Heli Haverinen

Onkin jo jonkin aikaa kulunut viimeisestä blogikirjoituksestani. Olemme tehneet näitä uusia kotisivujamme ja nyt alkavat olla käyttökunnossa.

Viime vuosi meni hoitokodeissamme samaan rauhalliseen tahtiin. Asukasmäärä on pysynyt samassa, mutta toivomme, että kevät tuo meille piristystä tällä saralla.

Vaikka päivät kuluvatkin rauhalliseen tahtiin, on meillä toki tapahtumia ollut runsaasti. Yhteistyötä Kiteen pallon superpesisjoukkueen kanssa oli viime kesänä mukavien kesäjuhlien merkeissä ja yhteistyö tulee jatkumaan tänäkin vuonna. Juhlissamme oli mukana Kesälahden eläkeläiset paistellen lettuja ja kahvittaen ja heidänkin kanssaan yhteistyö on jatkunut heidän pitämien virkistyshetkien merkeissä ja siitä suuri kiitos!

Juhannussaunaan teimme itse vastat ja koristelimme pihapiirin juhannuskoivuin.

Viime kesänä osallistuimme turvaa luonnosta -hankkeeseen ja sen myötä saimme kasvulaatikolliset itse kasvatettuja herkkuja kuten lehtikaalia, tomaatteja, herneitä, retiisejä. Saimme myös maistella niistä tehtyjä erikoisherkkuja hankeneuvojan ohjastuksella. Kasvihuone viljelyä ja myös pienimuotoista kasvulaatikkoviljelyä aiomme harrastaa myös ensi kesänä.

Vietimme syksyllä myös perinneviikkoa, jonka puitteissa olimme keränneet vanhoja esineitä näytille muisteltaviksi ja katseltaviksi ja kosketeltaviksi.

Itseäisyyspäivänä tarjosimme omaisille juhlalounaan omaistenpäivän merkeissä, saimme sinne vieraaksi Kiteen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Sinikka Musikan.

Joulua vietimme makoisasti jouluherkkuja nautiskellen, joita Kirsi ja Mirja yhdessä loihtivat. Jouluaaton kruunasi tietenkin joulupukin vierailu.

Uusi vuosi on alkanut myös mukavissa merkeissä. Olemme saaneet jo kahteen kertaan nauttia omien kummiluokkiemme vierailuista, viimeksi eilen he kävivät virpomassa ja askartelemassa yhdessä asukkaittemme kanssa. Kiitos heille ja heidän opettajilleen!

Virkistystoiminta on jatkunut ennallaan eri järjestöjen avustuksella. Seurakunnan käynnit jatkuvat ennallaan sekä Keski-Karjalan musiikkiopiston musiikkipaja Anne Lindeberg- Piiroisen johdolla ja jo edellä mainitut Kesälahden eläkeläiset järjestävät virkistyshetkijä. Tämän lisäksi järjestämme itse toimintaa laulaen, lukien ja ulkoille. Karjalanpiirakoita on paistettu ja pääsiäiseksi on tarkoitus leipoa pikkuleipiä.

Olemme laittaneet kotisivujemme kuva-albumiin myös  kuvia tapahtumisistamme, joten käykää katsomassa niitäkin.

Oikein mukavaa kevättä ja pääsiäisen odotusta kaikille!!

Kommentoi kirjoitusta.