Ravitsemus
Hyvä ravitsemus liittyy kiinteästi ikääntyneen hyvinvointiin ja
toimintakykyyn ja siksi siihen kiinnitetään yhtä paljon huomiota, kuin
muihinkin hoidon osa-alueisiin. Ravitsemushoidossa noudatetaan ikääntyneiden ravitsemussuosituksia. Ravitsemuksessa
muistetaan myös yksilöllisyys: asukkaiden tavat, tottumukset ja
terveyden-tila vaihtelevat. Asukkaiden ravitsemustilaa seurataan koko
ajan ja ruoka-ajat on suunniteltu niin, ettei esimerkiksi yöpaasto jää liian pitkäksi.
Säännöllisten ruokailujen lisäksi asukkaille tarjotaan tarvittaessa
esim. yöpalaa.
Ruuat valmistetaan hoitokodin omassa keittiössä alusta alkaen. Hoitokodeilla
on oma keittäjä. Käytämme paljon paikallisia tuotteita (esim. marjat,
juurekset, kalat) ja pyrimme siihen, että ruokalistalla on asukkaille
tuttuja ja mieluisia ruokia.

Ruokalistat

Alla viikoittain kiertävät ruokalistat lounaan ja päivällisen osalta. (tulevat myöhemmin)
Ruokalajit vaihtuvat esimerkiksi juhlapyhien aikaan
ja saadessamme paikalliselta kalastajalta tuoretta kalaa (muikkua,
madetta jne.).